Pasta na kanapki

Przedstawiam kolejną propozycję pasty na kanapki Pastę taką można modyfikować w przeróżny sposób, wrzucacie to co macie 😋 Uwierzcie mi, że taka kanapka smakuje o stokroć lepiej od kanapki z kupną wędliną. Pasta doskonale komponuje się z ogórkiem kiszonym, małosolnym, czy pomidorem. Nie dość, że dużo zdrowia w paście to jeszcze warzywa na górze 🥒🍅 Sposób wykonania jest banalnie prosty. Wszystkie poniższe składniki wrzucasz bo blendera i włączasz przycisk 🙂 

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1/3 słoika suszonych pomidorów
  • 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki oliwek zielonych
  • 2 łyżki oliwek czarnych
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • parę listków bazylii
  • 1/2 łyżeczki zmielonego ostropestu (można pominąć)