Makaron ze szpinakiem

Uwielbiam szybkie dania, poniżej przedstawiam Wam obiecany przepis.

Zielony makaron, zielony szpinak, zielony brokuł wyglada obłędnie 🙂

Przepis:

  • 1/2 cebuli
  • 1/2 pora
  • 1 ząbek czosnku
  • szpinak – u mnie był mrożony – zużyłam całe opakowanie
  • 1 brokuł
  • 1 śmietana – ja użyłam wegańskiej
  • makaron szpinakowy, możecie użyć inny
  • sól
  • pieprz
  • płatki drożdżowe
  • orzechy nerkowca
  • olej rzepakowy

W dużym garnku zagotuj osoloną wodę na makaron – gotuj makaron zgodnie z opisem na opakowaniu

W drugim garnku ugotuj brokuł.

Cebulkę pokrojoną w kostkę, pora w piórka, czosnek w cienkie plasterki podsmaż na oleju, dodaj szpinak, brokuł – chwilkę podsmaż i dodaj śmietanę, jeszcze chwilkę podsmażaj do połączenia się składników i gotowe.

Dopraw solą, pieprzem.

Do patelni przełóż ugotowany makaron, dodaj do potrawy trochę wody z makaronu, wymieszaj.

Wyłóż na talerz, posyp płatkami drożdżowymi oraz skruszonymi orzechami nerkowca.

Smacznego 🙂