Kokosanki fit

Ach ten kokos, nieograniczone możliwości, znów zdrowo, szybko i bardzo smacznie 🙂

Składniki:

  • 200g wiórek kokosowych
  • 3 białka
  • 2 jajka
  • 2 czubate łyżki ksylitolu
  • szczypta soli

Ubij białka wraz z solą na sztywno, dodaj jajka, ksylitol i miksuj jeszcze przez chwilę. Do masy dodaj wiórki i wymieszaj szpatułką. Uformuj kokosanki i wyłóż na papier do pieczenia. Piecz w temperaturze 170 stopni z funkcją góra dół przez około 25 minut ( w zależności jakiej wielkości będziesz mieć ciasteczka. Należy piec do zrumienienia.

  • Angelina Górka

    Czy zamiast ksylitolu mogę dać 2 łyżki miodu?

  • Dorka

    W przepisie mają być 3 białka i 2 całe jajka czy 2 żółtka z tych jajek co wzięte były białka?

    • Ewa

      Tak w przepisie są 3 białka i 2 całe jajka 😊

    • Tak, mają by 3 białka i dodatkowo 2 całe jajka.

  • Marta Marta Laszczak

    A ile ma kaorii taka kokosanka? 🙂