Ciasto z owocami

Błyskawiczne bezglutenowe ciasto z owocami, zapraszam 🙂

Składniki:

  • 1 szklanka mąki gryczanej
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mąki ryżowej
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru kokosowego
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego
  • owoce (u mnie maliny i truskawki) możesz użyć każdych innych jak borówki, czereśni, wiśni

Do jednej miski wsyp mąki i proszek do pieczenia – wymieszaj, w drugiej misce jajka i cukier miksuj przez kilka minut, dodając jednocześnie olej. Dodaj część mokrą do części suchej i dokładnie wymieszaj, do połączenia składników. Przełóż masę do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, wyłóż owoce (możesz też włożyć owoce do środka masy) i piecz w 180 stopniach z funkcją góra dół przez 45 minut. Posyp stewią w pudrze lub cukrem pudrem (upsss)

 

Smacznego 🙂

  • WeriX

    Czy to ciasto jest wilgotne w środku? 😛