Brownie z czerwonej fasoli

Dziś z najlepszymi życzeniami dla Wszystkich Babć 🙂

Brownie z czerwonej fasoli 🙂 z przepisu lekko zmodyfikowanego ze strony www.wiem-co-jem.pl Jest cudownie smaczne, wilgotne PYCHA !!!!!

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 4 jajka
  • 2 banany
  • 3 łyżki prawdziwego kakao
  • 3/4 szklanki erytrytoru
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 3 łyżki oleju rzepakowego

Rozgrzałam piekarnik do 180 stopni góra dół. Następnie opłukałam dokładnie fasolę i przesypałam do dużej miski. Dodałam do niej jajka, olej, banany, kakao, sodę i erytrytol i bardzo dokładnie zblendowałam. Gotową już masę przelałam do formy 25 cm x 30 cm i piekłam 40 minut (sprawdź patyczkiem juz po 35 minutach, często jest juz gotowe). Upieczone ciasto udekorowałam polewą. Najlepiej smakuje po przestaniu kilku godzin w lodówce.
Smacznego 🙂

Polewa:

Przyznam szczerze, że tak szybko robiłam polewę, że nie skupiałam się na proporcjach. Użyłam:

  • olej kokosowy
  • kakao
  • karob
  • eytrytol
  • mleko kokosowe

Olej podgrzałam w rondelku, dodałam resztę składników mieszając. Gotowe 🙂

Napis:

Połowa serka philadelphia zmiksowałam z łyżką eytrytolu. Włożyłam do torebki, ucięłam rożek, gotowe 🙂